« Γνωριμία με την αναπηρία» στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη

«Γνωριμία με την αναπηρία»

Ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Metavasis Συμβουλευτική στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη!
Πάνω από 1700 μαθητές των τριών τελευταίων τάξεων στα 14 σχολεία του Δήμου γνώρισαν τον κόσμο της αναπηρίας, έμαθαν για την αντικειμενικές δυσκολίες που έχουν τα άτομα με αναπηρία στην καθημερινότητά τους, για τις στρεβλώσεις που υπάρχουν αλλά και για το πόσο όμορφη μπορεί να γίνει η ζωή τους με την σωστή διαχείριση.
Συζητήσαμε επίσης για την σωστή αντιμετώπιση κάθε δυσκολίας στη ζωή μας, για το σεβασμό σε κάποιο έλλειμμα, δυσμορφία η οποιαδήποτε διαφορετικότητα του διπλανού μας και για τον τρόπο που όταν χρειαστεί θα μπορέσουμε να βγάλουμε από μέσα μας την δύναμη που όλοι έχουμε.
Αν κρίνουμε από τις εκπληκτικά εύστοχες ερωτήσεις τους καθώς και από τις εκ των υστέρων αντιδράσεις μαθητών και γονέων νομίζω ότι μπορούμε να χαμογελάμε για την επιτυχία του προγράμματος!

Και επιτυχία για το πρόγραμμα είναι με την ολοκλήρωση του να να γίνει κάθε μαθητής, εχοντας πλέον ενσυναίσθηση, πολύτιμος αρωγός μας στην προσπάθεια που κάνουμε για την βελτίωση της καθημερινότητας των ατόμων με αναπηρία

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο Ιγνάτιο Καϊτεζίδη και την Αντιδήμαρχο Απασχόλησης, Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Παιδείας Ελενη Γιαννούδη για την άριστη συνεργασία!
Επίσης να ευχαριστήσουμε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς όλων των σχολείων που μας υποδέχτηκαν με θέρμη και μαζί κάναμε αυτό το υπέροχο ταξίδι!

Αυτό το ταξίδι θα συνεχιστεί και στα παιδιά του νηπιαγωγείου αλλά και στους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα σχολεία του Δήμου!

Γιατί τα παιδιά είναι η μεγάλη μας ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο!!!